Skip to main content

Universiteitshoogleraar Patti Valkenburg ontvangt prestigieuze internationale prijs

11 June 2016

Universiteitshoogleraar Jeugd, Media en Samenleving Patti Valkenburg, ontvangt op 11 juni de Steven H. Chaffee Career Achievement Award 2016  van de International Communication Association (ICA). De prijs wordt uitgereikt tijdens het jaarlijkse congres van de ICA, in Fukuoka, Japan. De ICA reikt deze prijs jaarlijks uit aan een communicatiewetenschapper die jarenlang baanbrekend onderzoekswerk heeft verricht.

De jury prijst Valkenburg om de grote invloed van haar omvangrijke en vernieuwende onderzoekswerk op alle deelterreinen van de communicatiewetenschap en in het bijzonder jeugd en media. Valkenburg was een van de eerste onderzoekers in haar vakgebied die  theorieën vanuit verschillende disciplines combineerde en een model bedacht dat verklaart hoe en waarom individuen verschillen in hun gevoeligheid voor mediaeffecten. Ze publiceerde meer dan 160 artikelen, 6 boeken en 40 boekhoofdstukken en is een van de meest geciteerde communicatiewetenschappers binnen en buiten Europa.

Uit het juryrapport:

'With a corpus of 160 peer-reviewed articles in leading journals in communication, psychology, and pediatrics; with 6 books, and over 40 book chapters and encyclopedia entries, she is one of the most prolific and influential authors in the discipline. Prof. Valkenburg’s research has generated theoretical and paradigmatic breakthroughs for media effects and communication research beyond the field of youth and media, offering considerable direction for communication as a field.'